Ostali sportovi

Na pomolu najskuplji meč u istoriji boksa

Na pomolu najskuplji meč u istoriji boksa
Na pomolu najskuplji meč u istoriji boksa

Na pomolu je najskuplji meč u istoriji boksa! Flojd Mejveder konačno je prihvatio izazov Manua Pakjaoa i objavio da želi da se bori za rivalom kojem do sada nijednom nije izašao na crtu.

Amerikanac je konačno riješio da prihvati izazov filipinskog asa pa će ljubitelji "plemenite vještine" biti u prilici da uživaju u jedinstvenoj borbi u velter kategoriji. Meč bi, navodno, trebalo da bude organizovan naredne godine u Las Vegasu i koštaće oko 250 miliona dolara, što je najviše u istoriji boksa.

"Spremni smo. Vrijeme je da narodu priuštimo zadovoljstvo, dakle, 2. maja naredne godine Mejveder će se boriti protiv Pakjaoa", naoštrio se Mejveder.

Amerikanac za sebe tvrdi da je najbolji bokser ikada:

"Prije nekoliko godina pokušali smo da organizujemo meč, ali je bilo problema u vezi s testovima na krv i urin, sad želim da imamo iste startne pozicije. Pakjao je sad u nezgodnoj poziciji, u međuvremenu je izgubio je od Markeza i od Bredlija. Očajan je, jedva čekam da se tučem sa njim".

Mejveder je ponovio da on od tog meča neće dobiti mnogo:

"U nezavidnoj sam situaciji, jer ako ga pobijedim, ljudi će reći: 'I trebalo je da ga pobijediš, ti si Mejveder, ti si veći' ili 'njega su već nokautirali', ali svijet će biti oduševljen ako ja izgubim, to svi čekaju. Kada ga pobijedim, niko neće biti iznenađen jer je on već pobjeđivan. Šta god da učinim, neko je već učinio prije mene. Tri puta je poražen, bio je i nokautiran, tako da nisam u situaciji da mnogo dobijem".

Međutim, uprkos ovakvim najavama, pojedini stručnjaci smatraju da taj spektakl još nije zagarantovan, pošto Mejveder navodno insistira da ukupni nagradni fond bude dijeljen po sistemu 60:40, a još nije sigurno ni kome će pripasti TV prava na ovaj meč.

Flojd Mejveder ima 37 godina i u karijeri je zabilježio 47 pobjeda u isto toliko mečeva (26 nokautom), dok je Manu Pajkao tri godine mlađi, ima 57 trijumfa, pet poraza i dvije izjednačene borbe, a konačno će mu se ispuniti dugogodišnja želja.

"Imam samo još jedan cilj u karijeri, da ljubiteljima boksa pružim ono što godinama čekaju. Želim da se borim sa Mejvederom, samo nisam siguran da on to hoće. Ipak, nadam se da će do borbe doći sljedeće godine", izjavio je nedavno legendarni Filipinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije