Ostali sportovi

Najbizarnija sportska pravila: Izgubila u šahu jer je previše seksi, skinuo dres uzeli mu zlato

Najbizarnija sportska pravila: Izgubila u šahu jer je previše seksi, skinuo dres uzeli mu zlato
Foto: Ilustracija | Najbizarnija sportska pravila: Izgubila u šahu jer je previše seksi, skinuo dres uzeli mu zlato

Ako bi se radila anketa među sportistima, vjerovatno bi pojedini pali na ispitu, jer teško da su i upoznati sa svim zamkama koje kriju debele knjige.

Donosimo popis možda i najčudnijih sportskih pravila za koja se zna, a zbog kojih su u istoriji sankcionisani pojedini takmičari.

Golf

Ukoliko se ne potpišete na svojoj kartici za rezultate, može doći i do diskvalifikacije. Potpis je nužan jer on potvrđuje da ste saglasni s rezultatom koji ostvarujete u tom trenutku. Pa zato ako kartica nije potpisana, tada niti rezultati nisu službeni...

Tenis

Endi Marej odigrao je jednu sjajnu kratku loptu protiv Tomasa Berdiha u polufinalu US Opena 2012. godine, dobio taj poen, ali ga je, poslije intervencije sudije – izgubio je mu je tokom poena ispala kapa, a zato pravila kažu da se u tom slučaju poen - ponavlja.

Kriket

Ako udarač koji je na redu nije spreman stati na svoju poziciju tri minuta nakon smjene posljednjeg igrača, može biti isključen zbog kršenja vremenskog roka.

Konjički sport

Nije dozvoljeno raditi rezove na nogama konja u skakačkim disciplinama. Ovo pravilo omogućava ravnopravno takmičenje i uvedeno je jer se vjeruje da bi ove sitne povrede navele životinje da više skaču.

Vaterpolo

Iako vode ima u izobilju, zabranjeno je prskanje vodom lice protivnika.

Bejzbol

Ako loptica pogodi sudiju koji stoji u glavu, svi protivnički igrači u polju napreduju za po jednu bazu.

Atletika

Skidanje dresa ili majice tokom utrke u atletici strogo je zabranjeno. Snagu tog pravila najbolje je osjetio Mahiedine Mekhissi Benabbad, francuski atletičar koji je držao prvo mjesto i odlučio ga je proslaviti skidanjem dresa nekoliko stotina metara prije cilja. I zato je diskvalifikovan.

Gimnastika

Svi odjevni predmeti koji se nose ispod opreme moraju biti u boji kože ili ne smiju viriti niti centimetar, inače dolazi do kaznenih bodova. Ovo pravilo za sada primjenjuje se samo u SAD-u.

Formula E

Vozač kojeg navijači najviše spomenu na Twitteru tokom utrke dobije dodatno obnavljanje elektronskog motora.

Streličarstvo

Ako takmičar ne označi svojim inicijalima strelice, može biti kažnjen.

Odbojka na pijesku

Ako se obje ekipe pojave u istim dresovima, bacanjem novčića se odlučuje koji tim se mora vratiti u svlačionicu i promijeniti dresove.

Šah

Ako takmičarka pokaže "previše", odnosno ako se protivnik požali da nije prikladno odjevena, sudije je mogu diskvalifikovati.

(100posto.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije