Ostali sportovi

Najbolja karatistkinja BiH ne ide na SP zbog nedostatka novca

Najbolja karatistkinja BiH ne ide na SP zbog nedostatka novca
Foto: Ilustracija | Najbolja karatistkinja BiH ne ide na SP zbog nedostatka novca

Karatistkinja Ajla Mahmutović, višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine i dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih priznanja, kako sada stvari stoje neće ići na Svjetsko prvenstvo u Španiju jer nema sredstava.

"Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu!! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela", navela je Mahmutović, a potom dodala.

"Moj SKK Neretva' ima 6 reprezentativaca za poslati, najviše od svih drugih klubova u BIH. Zbog financijske situacije, ali i da se ne vrši diskriminacija, niko od nas neće ići. Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više para, želim puno sreće na SP. Polako se odjavljivati", navela je najbolja bh. karatistkinja.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije