Ostali sportovi

Nebeski asovi opet u akciji

Nebeski asovi opet u akciji
Nebeski asovi opet u akciji

Britanac Pol Bonom trijumfovao je na prvoj trci "Red Bull Air Race" svjetskog šampionata u Abu Dabiju.

Poslje tri godine pauze "Red Bull Air Race" šampionat se vratio i to na velika vrata, spektakularnim bitkama na plavom nebu iznad Abu Dabija.

Bonom je bio bolji od ostalih pilota u finalu trke, gdje su mu glavni konkurenti bili Austrijanac Hanes Arh, koji je završio na drugom mjestu, i Pit Meklaud, koji je bio treći.

Bonom je bio iza Meklauda, koji je na kraju ''uzeo'' svoj prvi podijum u karijeri, i "zakletog neprijatelja" Arha, ali je u finalnoj rundi uspio da bude brži od njih. Postigao je najbolje vrijeme dana 56.439 sekundi, dok je Arh bio na treptaj oka iza njega sa 56.776 sekundi. Sve to doprinijelo je izuzetno uzbudljivom startu sezone u najbržem vazdušnom sportu.

"Bilo je veoma napeto i bilo je potrebno puno rada da bih se vratio gore", rekao je Bonom, koji je šampionat osvojio 2009. i 2010. godine, pošto je oba puta pobijedio Arha.

Ipak, oba su se brinula zbog promjene pravila, kao na primjer standardizovani motori za svih 12 pilota, čime je trka postala znatno konkurentnija. To se najbolje vidi na primjerima Meklauda, Meta Hola iz Australije, Najdžela Lamba iz Britanije i Martina Sonka iz Češke, koji su kvalifikacije u petak završili za po jednu sekundu jedan iza drugoga.

Sljedeća stanica "Red Bull Air Race" šampionata biće Rovinj u Hrvatskoj, a trka treba da bude održana 12. i 13. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije