Ostali sportovi

Nikolić primio paraolimpijce: Srbija je ponosna na vas

Nikolić primio paraolimpijce: Srbija je ponosna na vas
Nikolić primio paraolimpijce: Srbija je ponosna na vas

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je svečani prijem srpskim paraolimpijcima poslije osvajanja rekordnih devet medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.

Nikolić je u zgradi predsjedništva, u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, čestitao paraolimpijcima na uspjesima i poručio da su na pravi način predstavljali svoju zemlju.

"Kada sam vas ispraćao i kada ste ponosno odnijeli zastavu znao sam da ćete se vratiti još radosniji, vidjelo vam se to u očima i znao sam da ćete obradovati Srbiju. Za mene su Paraolimpijske igre podjednako važne kao Olimpijske, naporne i konkurentne, a dokazali ste da možete sve. Pokazali ste ostalim građanima Srbije da možete donijeti mnogo radosti, sreće, ali i tuge zbog eventualnog neuspjeha", obratio se Nikolić paraolimpijcima na prijemu.

On je dodao da je samo učešće na tako velikom takmičenju sreća, a kamoli osvajanje medalje.

"Drago mi je da su svi u našoj zemlji prepoznali vaše uspjehe i da ih tretiraju kao kod ostalih sportista. Država će sigurno voditi računa o svojim paraolimpijcima", poručio je Nikolić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zahvalnost i dubok naklon srpskim paraolimpijcima za nastup u Brazilu.

"Dokazali ste da ste šampioni, ne svaki dan, već svake sekunde. Za sportistu ne postoji veća sreća od predstavljanja svoje zemlje na Igrama. Vi ste šampioni na koje bismo svi trebalo da se ugledamo. Mnoge prepreke moraju da se pobijede, a potom i konkurencija iz cijelog svijeta", dodao je Udovičić.

Stonoteniserka Borislava Perić Ranković, koja je osvojila zlatnu i srebrnu medalju u Riju, uručila je predsjedniku Tomislavu Nikoliću majicu sa potpisima kompletne delegacije paraolimpijaca.

"Hvala vam na svemu što ste nam pružili prije Igara, a isto tako i poslije. Predstavljamo zemlju i sebe, drago nam je što smo kao i olimpijci obradovali naciju", rekla je Perić Ranković.

Prvi čovjek Paraolimoijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se Vladi Srbije i ministarstvu na podršci i pomoći.

"Ovo je veliki trenutak za sve nas, ostvario nam se san. Poslali smo poruku da postoje sjajni sportisti sa invaliditetom. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne zna za uspjehe paraolimpijaca. Već se spremamo za Tokio, kao i za ostala prvenstva", rekao je Mićović.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije