Ostali sportovi

O Džej Simpson od oktobra na slobodi

O Džej Simpson od oktobra na slobodi
Foto: Ilustracija | O Džej Simpson od oktobra na slobodi

Bivšem igraču američkog fudbala Orentalu Džejmsu Simpsonu (O.Dž) u četvrtak je odobrena uslovna sloboda koja će na snagu stupiti oktobra ove godine.

On je odležao minimalnih devet godina zatvora, zbog neuspjele oružane pljačke u Las Vegasu 2007. godine, kada je sa saučesnicima pokušao da povrati sportske suvenire iz hotelske sobe u tom gradu.

Simpson je na saslušanju rekao da mu je žao što su stvari ispale kako su ispale i da nije imao nikakvu namjeru da počini krivično djelo, dodavši da bi želio da se to nikada nije ni desilo, prenosi AP. Takođe se izvinio građanima savezne države SAD Nevade.

Simsponova kćerka je na saslušanju rekla da samo želi da im se otac vrati kući. 

Ona je pred odborom rekla da je cijela porodica svjesna da Simpson nije savršen, ali da je dao sve od sebe i potrudio se koliko može. Ne opravdava njegovo djelo da pokuša da ukrade sportske suvenire prije skoro devet godina, navodi AP.

Nekadašnji igrač američkog fudbala, glumac i komentator, sedamdesetogodišnji Simpson poznat je i po suđenju koje je potreslo Ameriku prije dvadeset godina kada je oslobođen optužbi za ubistvo njegove supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije