Ostali sportovi

OK BiH pomaže sportistima

OK BiH pomaže sportistima
OK BiH pomaže sportistima

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, uprkos činjenici da ne dobija gotovo nikakvu finansijsku podršku od nadležnih državnih i entitetskih organa, i dalje nastavlja praksu pomaganja našim sportistima.

Tako su danas u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran - Zetra" potpisani ugovori podrške za finalne pripreme najboljih bh. sportista, koji će tokom ove godine predstavljati našu zemlju na raznim međunarodnim takmičenjima.

Finansijsku pomoć od OK BiH dobiće atletičari Amel Tuka i Dejan Mileusnić za nastup na Evropskim igrama u Bakuu. Za pripreme za nastup na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju pomoć će dobiti: kadetska (U16) košarkaška reprezentacija BiH, plivači Mihajlo Čeprkalo, Anđelo Šimić, Emina Pašukan, Kosta Vrkeš, džudisti Filip Stojak, Toni Miletić, Teodora Božović, gimnastičar Sergej Mali-Čorni, te četiri atletičara koje će odrediti Atletski savez BiH. Istu podršku od krovne kuće bh. sporta imaće i muški i ženski tim BiH u odbojci na pijesku, koji će učestvovati na Mediteranskim igrama u Peskari.

"Radi se o kompleksnoj organizaciji učešća na spomenutim takmičenjima. To podrazumijeva mnoge segmente kao što su selektiranje najboljih, donošenje potrebnih odluka, logističku podršku, transport... Naravno, jedan od najbitnijih segmenata je podrška sportistima za nastupe i finalne pripreme, zbog čega smo se i okupili ovoga puta u Olimpijskom komitetu BiH", rekao je Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH.

Bh. kuća olimpizma već podržava 11 potencijalnih olimpijaca naše zemlje za igre u Rio de Žaneiru 2016, te troje za Pjong Čang 2018. godine. Za spomenute sportiste OK BiH će u 2015. godini, putem raznih projekata, osigurati 370.440 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije