Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije poraženi od SAD

Odbojkaši Srbije poraženi od SAD
Odbojkaši Srbije poraženi od SAD

LOĐ Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Lođu od selekcije SAD sa 3:1 (23:25, 31:29, 25:17, 25:21), u 2. kolu E grupe druge faze prvenstva svijeta u Poljskoj.

Nakon blistave pobede u duelu sa Italijom, srpski odbojkaši danas nisu bili na visini zadatka.

Vođena je očekivano velika borba, ali su Amerikanci bili istrajniji i  sigurniji, pa su posle izgubljenog prvog seta napravili veliki preokret.

Susret je, čini se, prelomljen u drugom setu, kada je reprezentacija SAD poslije maratonske razmene poena iskoristila tek 10. set loptu za 31:29.

Gubitak tog seta poremetio je redove srpskog tima i najavio neuspjeh. Izabranici Igora Kolakovića počeli su da prave greške, imali velike probleme u prijemu, dok su Amerikanci sjajno servirali i bili  sve sigurnije.

U posljednjem setu srpski odbojkaši ponovo su oscilirali u igri, premda su od minus pet poena stigli do izjednačenja (17:17).

Činilo se da imaju snage za izjednače u setovima i najave nova uzbuđenja u petom, međutim, bili su brzopleti, malo šta im je polazilo za rukom, pa su odbojkaši SAD na kraju zasluženo slavili.

Ovim neuspehom Srbija je sa treće pala na petu poziciju u E grupi.

U narednom duelu druge faze SP Srbija igra u subotu od 16.30 sati protiv Francuske, takođe u Lođu.

U prvoj utakmici 2. kola Iran je pobedio Argentinu sa 3:0 (25:15, 25:23, 25:16), a u ostalim mečevima od 20.15 u Lođu sastaju se Poljska - Italija i u Bidgošću Francuska - Australija.

Tabela: Iran 4-1, Francuska 3-1, Poljska 3-1, SAD 3-2, Srbija 3-2, Argentina 1-4, Italija 1-3, Australija 0-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije