Ostali sportovi

Odbojkašice BiH poražene od Rumunije, ništa od EP

Odbojkašice BiH poražene od Rumunije, ništa od EP
Foto: Odbojkaški savez BiH | Odbojkašice BiH poražene od Rumunije, ništa od EP

Odbojkašice BiH poražene su danas u Lukavcu u odlučujućem meču za odlazak na EP. Bolje od njih bile su izabranice Rumunije koje su slavile 3:2 u setovima (17:25, 25:19, 25:20, 17:25 i 9:15).

BiH je loše počela utakmicu, obzirom da je Rumunija bila mnogo bolja u prvom setu, koji je ubjedljivo riješila u svoju korist rezultatom 25:17.

Ipak druga slika u nastavku meča. Bh. igračice su predvođene Dajanom Bošković potpuno preokrenule meč i lagano osvojile drugi set rezultatom 25:19.

U trećem setu presudna je bila serija bh. odbojkašica od 7:1, što je na kraju rezultiralo osvojenim setom od 25:20.

U četvrtom setu počele su odlično, ali vrlo brzo se Rumunija vratila. Dugo vremena se igralo poen za poen, ali onda je došla crna serija bh. selekcije u kojoj je Rumunija došla do prednosti od 16:12. Izjednačenje u setovima došlo je nakon bolje igre, a bilo je 25:17.

Odlučujući peti set počeo je nešto boljom igrom BiH. Dominirala je Dajana Bošković, ali i nju je stigao umor. Bh. odbojkašice griješile su mnogo, što su igračice Rumunije iskoristile na najbolji način. Na kraju su Rumunke slavile 3:2 u setovima i tako ugasile nade o najvećem uspjehu bh. odbojke u istoriji.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo se igra od 28. avgusta do 8. septembra igra u četiri države Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

(Avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije