Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije i Bugarske pripremaju spektakl u Banjaluci

Odbojkašice Srbije i Bugarske pripremaju spektakl u Banjaluci
Foto: N.N. | U susret duelu odbojkašica Srbije i Bugarske u Banjaluci

Znamo koliko ljudi iz RS navija za reprezentaciju Srbije, tako da je utakmica koju će odbojkašice naše zemlje odigrati sa Bugarskom u banjalučkom "Boriku" mala prilika da im zahvalimo za podršku, rekao je Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije.

On je danas posjetio dvoranu "Borik" i Banjaluku, gdje je održana druga sjednica Organizacionog odbora za odigravanje prijateljske utakmice 7. septembra (17 časova), na kojoj je bilo razgovora o tehničkim detaljima organizacije.

"Ideja pokrenuta pre dve sezone došla je do velike organizacije i realizacije. Znamo da naša reprezentacija ima mnogo navijača ovde i želeli smo da napravimo spektakl kao što je ove godine bila Liga nacija u Kraljevu. U Banjaluci ćemo napraviti veliku i važnu uvertiru pred nastup na Svetskom prvenstvu u Japanu, gde Srbija ide na medalju. Nadamo se da će hala biti puna, očekujemo spektakl i pobedu", rekao je Knežević i dodao da će Srbija nastupiti u najjačem sastavu:

"Maja Ognjenović se vratila u reprezentaciju i biće veliko pojačanje, Brankica Mihajlović je operisala meniskus, ali mislim da će biti spremna na SP, a tu je i Tijana Bošković...".

Upravo su Boškovićeva i Mihajlovićeva, djevojke iz RS, jedan od razloga zašto Srbija ima veliku podršku sa naših prostora.

"Brankica i Tijana su jedne od naših najboljih igračica i bilo bi jako teško igrati bez njih. Ima talenata u RS, perspektiva postoji, ali treba dosta ulagati u mlade", rekao je Knežević.

Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Vladi RS i predsjednik OO, istakao je značaj utakmice Srbija - Bugarska u Banjaluci i dodao:

"Nadam se spektaklu, dobroj utakmici i dobroj posjeti. Posebno mi je drago što su Tijana i Brankica učestvovale u Ljetnoj školi sporta koju organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS. Naša dužnost je da se brinemo o mladima i to ćemo raditi i ubuduće".

Ulaz u dvoranu "Borik" će 7. septembra biti besplatan, ali će dijeliti ulaznice.

"Postoje svi uslovi da utakmica bude spektakl, da Banjaluka u odbojci doživi ambijent koji zaslužuje. Saradnja sa OS Srbije, odnosno ranije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, traje od osnivanja OS RS. Imali smo ogromnu podršku u smislu organizacije seminara, kampova i sada pravimo neke nove oblike saradnje kao što je ova utakmica", rekao je Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza RS.

Pokrovitelj utakmice je predsjednik RS, uz pomoć Vlade i Ministarstva porodice, omladine i sporta, a podršku je dao i grad Banjaluka.

"Grad Banjaluka je prepoznao značaj utakmice, posebno za popularizaciju odbojke u našem gradu i preduzeo je sve mjere kako bi utakmica bila organizovana na najbolji mogući način", istakao je Dejan Travar iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije