Ostali sportovi

Orlovi pokazali pravo lice

Orlovi pokazali pravo lice
Orlovi pokazali pravo lice

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Argentinu u utakmici drugog kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

Izabranici selektora Igora Kolakovića savladali su Južnoamerikance rezultatom 3:1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21) i tako se iskupili za loše izdanje i maksimalan poraz od Poljske na otvaranju šampionata kada je domaći tim imao podršku više od 60.000 navijača. Srbija je protiv Argentine pokazala pravo lice i u svim elementima igre nadigrala "gaučose".

Iako pod velikim pritiskom zbog teškog poraza na startu planetarne smotre, srpski odbojkaši odlično su otvorili meč, prevazišli loše trenutke, te prvi stigli do seta. Uslijedila je zatim egal borba u drugom, gdje Argentinci zahvaljujući odličnim servisu u finišu uspijevaju da izjednače, te tu staju. "Orlovi" se potom vraćaju u pravi ritam, sjajno serviraju, a odlično su reagovali i na prijemu, pa su u trećem setu imali devet poena prednosti. Ipak, nakon toga su se opustili i dozvolili rivalu da se primakne, ali ne i da osvoji set. Osvajanjem trećeg seta Srbija je praktično riješila pitanje pobjednika jer "gaučosi" više nisu imali ni znanja ni snage ozbiljnije da zaprijete. Vidjelo se to već na otvaranju četvrtog seta, kada su "orlovi" stigli do šest poena viška i na kraju upisali važnu pobjedu.

"Sa psihološke strane jako teška utakmica posle uvodnog poraza od Poljske. Argentina je ekipa u rangu s nama, talentovana i mislim da smo taktički dobro igrali. Prijem je funkcionisao, što je dovelo do toga da igramo sigurnije. Bilo je i grešaka, ali moramo biti zadovoljni pobedom. Okrećemo se meču s Australijom koji treba da nam donese značajne bodove. Imaju tim za poštovanje, ali nama je potrebna pobeda", rekao je Kolaković.

Bila je ovo prva pobjeda Srbije nad Argentinom poslije dva uzastopna poraza, odnosno tri neuspjeha u posljednja četiri okršaja na zvaničnim susretima. Srpski tim, ne računajući Poljsku, savladao je najtežeg protivnika u grupi, pa ukoliko ne bude bilo neprijatnih iznenađenja u mečevima s Australijom, Kamerunom i Venecuelom, dalje će ići sa jednim porazom. Izabranici Igora Kolakovića u četvrtak će igrati s Australijom (16.30), u subotu s Venecuelom (16.30), a u posljednjem kolu sa Kamerunom u nedjelju (20.15).

U okviru Grupe D Iran je danas savladao Sjedinjene Američke Države rezultatom 3:2 (25:23, 25:19, 19:25, 18:25, 17:15) i upisao drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije