Ostali sportovi

Osmanović: Antidoping kontrola sadržana u strategiji razvoja sporta

Osmanović: Antidoping kontrola sadržana u strategiji razvoja sporta
Osmanović: Antidoping kontrola sadržana u strategiji razvoja sporta

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović rekao je danas u Sarajevu da ovo ministarstvo radi na donošenju strategije razvoja sporta u BiH i da je značajan dio posvetilo ulozi Agencije za antidoping kontrolu BiH i potrebi strateškog djelovanja u borbi protiv dopinga u sportu.

Osmanović je dodao da je Zakon o sportu sve u BiH obavezao na donošenje niza novih zakona kojima se bliže uređuje materija borbe protiv dopinga u sportu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

"U tome će Ministarstvo civilnih poslova BiH i Agencija za antidoping kontrolu BiH u budućnosti imati vrlo značajnu ulogu", naveo je Osmanović.

Prema njegovim riječima, u borbi protiv dopinga, protiv manipulacije sportskim rezultatima i borbi protiv nasilja na sportskim manifestacijama, BiH učestvuje zajedno sa svim članicama EU, Savjeta Evrope.

Osmanović je prisustvovao međunarodnom sastanku koji je u Sarajevu organizovala Agencija za antidoping kontrolu BiH, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH - člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Ovom skupu prisustvovali su i visoki zvaničnici BiH, menadžment Agencije za antidoping kontrolu BiH, čelnici Olimpijskog komiteta BiH, kao i veliki broj sportskih radnika i sportista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije