Ostali sportovi

Otvorena Ljetna škola sportskog menadžmenta

BANJALUKA - U Banjaluci je danas svečano otvorena ljetna škola sportskog menadžmenta na kojoj učestvuje 20 studenata sa 5 javnih univerziteta iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.

Goran Raca, pomoćnik ministra za sport Republike Srpske, istakao je da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske finansijski podržalo održavanje ove škole.

"Ova škola je dobar primjer edukacije u oblasti sporta. Neophodno je edukovati lica koja se bave sportskim menadžmentom, studente, ali i sportiste", rekao je Raca.

Zoran Knežević, organizator ljetnje škole sportskog menadžmenta, naglasio je da su predavači univerzitetski profesori, iskusni sportisti i treneri.

"Biće to odlična prilika da polaznici škole, teorijskom i praktičnom nastavom, te studijskim posjetama, unaprijede znanja u planiranju, organizovanju, vođenju i kontroli u sportu i da umrežavanjem upoznaju buduće saradnike iz cijele jugoistočne Evrope", rekao je Knežević.

On je napomenuo da će po završetku škole studenti dobiti sertifikat.

Luka Mirković, student Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, kaže da je ljetnja škola sportskog menadžmenta idelana prilika za sticanje novih znanja iz ove oblasti.

Ljetna škola sportskog menadžmenta, koju organizuje Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, trajaće do 23. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije