Ostali sportovi

Pejtriotsi opet na vrhu

Pejtriotsi opet na vrhu
Pejtriotsi opet na vrhu

Nju Ingland Pejtriotsi savladali su Sijetl Sihokse 28:24 u 49. Superboulu i preoteli im titulu šampona NFL lige, poslije velikog preokreta u Arizoni.

Pejtriotsi su gubili 10 poena razlike uoči posljednjih 15 minuta, ali je Tom Brejdi sa dva tačdauna donio preokret i četvrti Superboul Pejtriotsima u istoriji. Rasel Vilson je imao šansu da 20 sekundi prije kraja odbrani titulu Sihoksa, ali je ruki Malkolm Batler presjekao njegov pas.

Brejdi je izabran za MVP-a Superboula.

"Nikad nismo sumnjali jedan u drugog i to je bilo najvažnije. Pobijedili smo sjajan tim. Volim vas, momci. Nevjerovatno je kako je Malkolm Batler odigrao kao ruki, nevjerovatno", rekao je Brejdi.

Sva četiri Superboula Pejtriotsi su osvojili u ovom vijeku predvođeni upravo Brejdijem, koji je postao tek jedan od trojice igrača sa četiri titule (Teri Bredšo, Džo Montana). Nju Ingland je slavio poslije deset godina pauze i tri poraza u finalima, nakon što su u četiri godine osvojili prva tri Superboula. Posljednji prije ovoga su osvojili na istom mjestu u Glendejlu.

Sihoksi su u Arizoni umalo ponovili čudo iz finala konferencije. Žonglersko hvatanje Džermejna Kirsa u posljednjem minutu donijelo je šampionu šansu da postigne tačdaun za pobjedu, ali umjesto da 20 sekundi prije kraja, na pet jardi od end zone, sa tri pokušaja i pravom na tajmaut, loptu dobije Maršon Linč, Rasel Vilson se odlučio za pas do Rikarda Loketa, koji je presječen.

"Imao sam viziju da ću napraviti veliki potez", rekao je heroj 49. Superboula Batler, ruki koga niko nije želio na prošlogodišnjem draftu. Već u prvoj godini studija napravio je glupost, zbog lakih narkotika ostao je bez stipendije, da bi zatim dobio poziv od Alabame, a kada je prešao u Nju Ingland snovi su počeli da mu se ostvaruju.

Superboul nije samo finale NFL sezone i sportski događaj, već i veliki medijski šou koji privlači veliki novac pa se procjenjuje da će ovogodišnja potrošnja vezana za ovaj događaj biti rekordna, odnosno da su Amerikanci u vikendu najvećeg sportskog događaja potrošili čak 14,3 milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije