Ostali sportovi

Počeo Džudo kup Mala Evropa

PRNJAVOR - Na Četvrtom džudo kupu "Mala Evropa", koji se danas održava u Prnjavoru, učestvuje 370 takmičara iz osam evropskih zemalja.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da činjenica da je na turniru zastupljen tako veliki broj država govori o kakvom je kvalitetu takmičenja riječ.

On je podsjetio da su mladi sportisti proteklih desetak dana, u okviru ljetnog džudo kampa, imali mogućnost da treniraju, ali i da provedu vrijeme u Prnjavoru i da ga upoznaju.

"Nama je, kao lokalnoj zajednici, bitan utisak koji ti mladi ljudi nose odavde u svoje sredine. Nadamo se da će ponijeti utisak da je Prnjavor grad dobrih domaćina, otvoren za sve, sa željom da se u njega ponovo vrate", rekao je Gatarić.

Predsjednik DŽudo kluba "Soko-M" iz Prnjavora Živko Milijaš, kao organizator današnjeg takmičenja, izrazio je zadovoljstvo odzivom klubova, ali i podrškom koju su pružili lokalna zajednica i sponzori.

Milijaš je napomenuo da su takmičenju prethodili besplatna ljetna škola džuda za sve zainteresovane Prnjavorčane, kao i međunarodni džudo kamp u kojem je učestvovalo oko 280 mladih džudista iz Bugarske, Rumunije, Holandije, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije