Ostali sportovi

Počeo maraton "Stazama Branka Ćopića"

Počeo maraton "Stazama Branka Ćopića"
Počeo maraton "Stazama Branka Ćopića"

Jedini maraton u BiH "Stazama Branka Ćopića" startovao je u 10.00 časova iz rodnog mjesta ovog književnika u Hašanima, opština Krupa na Uni.

Više od 200 učesnika maratona i polumaratona okupilo se jutros u Novom Gradu, a manifestaciju je otvorio načelnik opštine Miroslav Drljača koji je rekao da je maraton poseban događaj.

- Ovo je značajna manifestacija koja se razlikuje od ukupno 20 u čijoj organizaciji godišnje učestvuje opštine Novi Grad, jer spaja kulturu i sport. Uvijek je dobro sjetiti se jednog od najvećih književnika bivše Jugoslavije koji je imao bogat književni opus, posebno djela za djecu i omladinu - rekao je Drljača.

Učesnici maratona, trke na 42 kilometra, autobusom su prevezeni do starta trke u Hašanima gdje im je sreću poželio načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić i startovali su trku u 10.00 časova.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Novi Grad Milan Stupar kaže da ove godine na maratonu i polumaratonu učestvuje 205 trkača iz 15 zemalja.

On je svim učesnicima poželio sreću i zahvalio za učešće u jedinom maratonu u BiH.

U 11.00 časova časova je počela polumaratonska trka od 21 kilometra od Rađenović mosta do Novog Grada.

U isto vrijeme, u Novom Gradu počela je i trka građana dužine pet kilometara, koja se organizuje prvi put sa oko 200 takmičara.

Očekuje se da će prvi maratonac biti u Novom Gradu oko 13.00 časova.

Za današnju manifestaciju angažovani su brojni volonteri koji duž staze dijele osvježenje učesnicima, a podršku danas daje i Gorska služba spasavanja iz Novog Grada i Banjaluke.

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad preduzeće mjere i aktivnosti u skladu sa bezbjednosnim procjenama.

Maraton "Stazama Branka Ćopića" organizuje Atletski klub "Sloboda" Novi Grad uz podršku opština Novi Grad i Krupa na Uni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije