Ostali sportovi

Počeo memorijalni karate turnir u Novom Gradu

Počeo memorijalni karate turnir u Novom Gradu
Počeo memorijalni karate turnir u Novom Gradu

NOVI GRAD - U Novom Gradu je danas počeo Osmi memorijalni karate turnir "Rajko i Mladen Crnobrnja", uz učešće 400 takmičara iz 14 klubova.

Otvarajući turnir, načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić istakla je da je Karate klub "Rajko Crnobrnja-Gligo" uspješan i dobro organizovan.

"Veliko je zadovoljstvo vidjeti da danas u dvorani stoji 160 djece iz Novog Grada koja vrijedno rade i postižu uspjehe", rekla je Rajilićeva.

Predsjednik Karate kluba "Rajko Crnobrnja-Gligo" Aleksandar Janković učesnicima je poželio uspjeh i podsjetio da se osmi put u Novom Gradu turnir održava u pomen na predsjednika kluba Rajka Crnobrnju i člana Mladena Crnobrnju, poginule u septembru 1995, kada je Hrvatska vojska granatirala ovo područje.

Janković je naveo da je turnir u Novom Gradu uvršten u B kalendar Karate saveza Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, novogradski karate klub okuplja 180 aktivnih sportista.

Osim domaćina turnira, takmiče se i članovi "Knešpolja" i "Vazarija" iz Kozarske Dubice, "Šesnaeste" i "Bušida" iz Banjaluke, prijedorskog "Šodana", kostajničke "Mladosti", "Sloge Hemofarm" iz Doboja, teslićkog "Tigra", "Drvara", "Grahova", prnjavorskog "Ipona" i "Mladosti" iz Šapca.

Takmičenja će biti završena u popodnevnim časovima kada će najboljim pojedinicima i klubovima biti uručena priznanja i pehari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije