Ostali sportovi

Pogledajte kako je hrvatski bokser nokautirao sudiju

Pogledajte kako je hrvatski bokser nokautirao sudiju
Pogledajte kako je hrvatski bokser nokautirao sudiju

Hrvatski juniorski bokserski reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak naveče nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne povrede, doživotno je suspendovan od strane Hrvatskog bokserskog saveza i nalazi se u pritvoru, javila je Hina.

Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak naveče u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u toku juniorsko Evropsko prvenstvo za boksere.

Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je sudiju Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočili bodovni suci i doslovno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksera iz ringa.

Nesretni poljski sudija završio je u bolnici s teškim tjelesnim povredama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru. Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog bokserskog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je utemeljitelj predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Evropske boksačke konfederacije.

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni sekretar HBS-a Marko Marović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije