Ostali sportovi

Pohvale za trku Beograd - Banjaluka

Pohvale za trku Beograd - Banjaluka
Pohvale za trku Beograd - Banjaluka

Deveta međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" dobila je brojne pohvale, a organizator želi da jubilarna trka bude još bolja.

Protekleg vikenda je nastupilo oko 200 biciklista iz 30 zemalja. Slovenac Marko Kump je slavio u subotu na trci od Beograda do Brčkog, a dan kasnije od Teslića do Banjaluke najbrži je bio njegov sunarodnik Andi Bajc, koji je pohvalio organizaciju ističući da se vidi da se radi srcem.

"Ovo je možda najbolja trka do sada, ali i najteža jer je u subotu padala kiša i biciklistima i momcima iz tehničke službe je bilo teško da rade. Osim velikog broja učesnika raduje me što je karavan dočekalo mnogo sugrađana i što su pokazali da Banjaluka voli biciklizam. Ali, nisu samo Banjalučani bili oduševljeni, već su stanovnici svih mjesta kroz koja smo prošli davali podršku takmičarima, od Teslića, Jelaha, Doboja, Dervente, Prnjavora Laktaša...", istakao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Branko Banović, predsjednik Biciklističkog saveza Srbije, posebno je pohvalio Banjalučane koji su organizovali nedjeljnu trku. BSK je bio tehnički organizator te trke, a Partizan subotnje.

"Hvala svima na velikom angažovanju. Trka je u nedjelju bila mnogo kvalitetnija, zahvaljujući malo i vremenskim prilikama, a organizator drugog dela trke je odradio puno kvalitetnih stvari. Napravili smo lepu uvertiru za 10. trku", rekao je Banović.

Naredna trka bi mogla da obuhvati veću teritoriju i da traje više dana.

"Želimo ili da proširimu ovu trku ili da napravimo novu, koja će biti trka Kroz RS i Srbiju, i koja će obuhvatiti cijelu RS, pa i BiH", dodao je Kuvalja.

Banoviću se dopada ta ideja, i kaže da se sprema Trka kroz Srbiju, koja će zahvatiti sva mjesta u okruženju gde žive Srbi - Rumuniju, Bugarsku, RS...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije