Ostali sportovi

Pojas i ugriz začinila 32 miliona $

Pojas i ugriz začinila 32 miliona $
Pojas i ugriz začinila 32 miliona $

Američki bokser Flojd Mejveder odbranu titule svjetskog prvaka završio je s ugrizom, ali i 32 miliona dolara, čime je povećao zaradu u karijeri na 400 miliona dolara.

On je titulu prvaka svijeta u velter kategoriji u verzijama Svejtskog bokserskog udruženja (WBA) i Svjetskog bokserskog savjeta (WBC) odbranio u subotu u Las Vegasu pošto je pobijedio Argentinca Markosa Majdanu jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi (116-111, 116-111, 115-112). Mejveder je drugi put u samo četiri mjeseca bio bolji od Majdane, pošto je i u maju bio uspješniji od argentinskog boksera. Bio je ovo njegov 47. trijumf u isto toliko mečeva, a ponovo je pokazao brzinu, odličan rad nogu i odlično se branio.

"Ugrizao je moju lijevu ruku, tako da prste nisam osjećao. On je težak protivnik. Nisam mogao da koristim lijevu ruku, ali uradio sam ono što sam morao", istakao je Mejveder.

I dok je Mejveder tvrdio da ga je rival ugrizao, Majdana ima drugačije viđenje sporne situacije iz osme runde.

"Možda je njegova rukavica bila u mojim ustima, ali ga nisam ugrizao. Nisam pas", istakao je Majdana.

Strani mediji su prenijeli da je ispred "MGM arene" došlo do tuče navijača dva boksera, ali više detalja nije objavljeno.

Bokserski svijet s nestrpljenjem očekuje okršaj Mejvedera i Manua Pakjaa, a Amerikanac je ostavio mogućnost da njegova naredna borba upravo bude s filipinskim borcem.

"Ako Pakjao želi borbu, hajde da se borimo", rekao je Mejveder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije