Ostali sportovi

Pomoć za ugrožene

Sportski klubovi, bivši i sadašnji sportisti u BiH uključili su se u akciju prikupljanja pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima u BiH.

Tako su akcije za prikupljanje pomoći pokrenuli u Fudbalskom klubu Čelik iz Zenice, čiji su igrači, stručni štab i rukovodstvo u više navrata išli na lokacije Nemila i Topčić polje kako bi pomogli ugroženima. Donirali su hranu, vodu, baterije, lijekove... Iz zeničkog kluba uputili su i apel svim ljudima dobre volje i svojim vjernim navijačima da pomognu na bilo koji način.

Navijači Borca, popularni "Lešinari", u svojim prostorijama ispod zapadne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci, organizovali su akciju prikupljanja pomoći za stanovnike najugroženijih područja, a isto tako FK Željezničar i njihovi navijači već tri dana sakupljaju pomoć koju upućuju u najugroženija područja BiH. Juče su sakupljenu odjeću, obuću, hranu i higijenske potrepštine uputili stanovništvu Janje.

Prethodnog dana, u subotu, pomoć su konvojima poslali ka Živinicama. Akcija prikupljanja pomoći i dalje traje, te se pozivaju svi dobri ljudi da hranu, odjeću i ostale potrepštine donesu na stadion "Grbavica", odakle će konvojima biti proslijeđena na ugrožena područja.

Upravni odbor FK Sarajevo donio je odluku da dio prihoda od prodatih ulaznica za finale Kupa BiH, koje će biti igrano u utorak, donira za pomoć građanima poplavljenih područja širom BiH. Kupovinom ulaznice navijači će pomoći nabavku hrane, lijekova, odjeće i obuće za ugroženo stanovništvo.

Košarkaši Igokee su u subotu pomagali u prikupljanju pomoći za ugrožene građane, a njihov rival u finalu plej-ofa BiH, Široki Primorka, s kojim je sinoć trebalo da igraju treći meč, odlučio je da sav prihod od ulaznica donira ugroženom bh. stanovništvu. Godišnje ulaznice za ovaj ogled nisu važile, a karte su kupili i svi članovi Uprave kluba, te igrači i stručni štab.

U akciju prikupljanja pomoći uključio se i Nogometni/Fudbalski savez BiH, a u spasavanju života širom zemlje učestvovali su članovi rafting, kajakaških i ronilačkih klubova iz BiH.

Teniski klub Gradiška juče je objavio da je na usluzi svim klubovima, teniserima i trenerima sa poplavljenih područja te da im nudi smještaj, hranu i treninge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije