Ostali sportovi

Poznati glumac prošao tiket i donirao dobitak

Poznati glumac prošao tiket i donirao dobitak
Foto: Ilustracija | Poznati glumac prošao tiket i donirao dobitak

Glumac Branislav Trifunović pokazao se kao uspješan prognozer rezultata sportskih mečeva i u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart "Humanitarni tiket u podne" zaradio čak 1.631,50 KM.

Popularni glumac odlučio je da osvojeni novac usmjeri ka Gerontološkom centaru Banjaluka.

Iz ove ustanove, koja je jedna od najstarijih u regionu kada je riječ o brizi o osobama starije životne dobi, ističu da im je kompanija Mozzart ukazala veliku čast time što je za primaoca donacije izabrala upravo Gerontološki centar Banjaluka.

"Osim kompaniji Mozzart, zahvalni smo i glumcu, gospodinu Banu Trifunoviću. Ovim gestom su pokazali da postoje kompanije i pojedinci koji misle o starim i nemoćnim osobama. Pored toga što nam je novac zaista važan, ova donacija za nas ima i veliku simboličnu vrijednost, jer neko misli o nama", rekao je Vinko Jolić, direktor Gerontološkog centra Banjaluka.

On je dodao da je u poznim godinama, kada ljudi često ostaju sami, bespomoćni i bolesni, pomoć i podrška za njih od presudne važnosti.

Gerontološki centar s tradicijom dužom od 70 godina već decenijama pokazuje samo primjere dobre prakse u radu sa starijim osobama, što potvrđuju razna priznanja i saradnja sa sličnim organizacijama u regionu, ali i u svijetu. Osim toga, ustanova je i edukativni centar za praktičnu obuku budućih negovatelja.

Mozzartov humanitarni karavan, koji kroz Srbiju uspješno putuje skoro dvije godine, krajem 2017. godine stigao je i do nas. Naime, kompanija MOZZART svakog dana obezbjeđuje ulog od 50 konvertibilnih maraka za sastavljanje humanitarnih tiketa, a eventualni dobitak se usmjerava ka organizacijama i ustanovama u Republici Srpskoj.

Ponosni smo što je akcija "Humanitarni tiket u podne" nedavno ugostila i svog jubilarnog, 700. poznatog kladioca.

"Trudimo se da kao regionalni lider u svojoj oblasti budemo predvodnici i kada je u pitanju briga o čitavoj društvenoj zajednici. Zbog toga su plemeniti listići kompanije Mozzart krajem prošle godine prevazišli granice Srbije i stigli i u Republiku Srpsku. Nastavićemo da starima, bolesnima i mnogima kojima je ponoć neophodna dokazujemo da nisu zaboravljeni", istakla je Tamara Kantar iz kompanije Mozzart.

U okviru društveno odgovorne akcije kompanije MOZZART "Humanitarni tiket u podne", devet plemenitih kladilaca koji su bili uspješni u prognoziranju ishoda sportskih mečeva, za četiri mjeseca su 3.752,00 KM usmjerili humanitarnim organizacijama i ustanovama širom zemlje.

Među njima su Udruženje "Mozaik prijateljstva" Banja Luka, Udruženje "Kolijevka" Gacko, humanitarnu organizaciju "Partner" Banjaluka, Dom za starija lica "Zlatni lug" Derventa, Dom za penzionere i stara lica Lukavica-Istočno Sarajevo, Gerontološki centar Banja Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije