Ostali sportovi

Preko 500 karatista stiže na turnir u Sarajevu

Preko 500 karatista stiže na turnir u Sarajevu
Foto: N.N. | Preko 500 karatiste stiže na turnir u Sarajevu

Uz učešće preko 500 takmičera iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u subotu će u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin – Mojmilo" u Sarajevu biti održan tradicionalni 19. međunarodni karate turnir "Novogradski dani 2018". Organizator ove manifestacije je Karate klub Novi grad iz Sarajeva, a povodom Dana istoimene sarajevske opštine.

"Kao i svake godine do sad, očekujemo veliki broj takmičara iz nama prijateljskih klubova. Svake godine se trudimo da organizaciju dignemo na jedan viši nivo, tako će biti i ove godine. Već tradicionalno duži niz godina organizujemo ovaj turnir u okviru manifestacije „Novogradski dani", gdje imamo podršku općine Novi grad, te sponzora. Vjerujem da će turnir proći u fer i korektnom nadmetanju i da će pobjediti najbolji. Svi su dobro došli, dođite da se družimo, takmičimo i ponesemo lijepe uspomene iz Novog grada i Sarajeva", istakao je Birsen Eljazović, trener KK Novi grad.

Na turniru nastupaju svi osim seniora, jer je cilj popularizacija karate sporta kod najmlađih.

"Naš klub je jedan od, po članstvu, najbrojnijih u Sarajevu. Ponosni smo jer okupljamo mahom dječake i djevojčice koji postižu zapažene rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni. Imamo i omladinske reprezentativce na koje smo posebno ponosni i oni ce takođe nastupiti ma predstojećem turniru i od njih svakako očekujemo zapažene rezultate", dodao je takođe trener KK Novi grad Mehmed Poljo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije