Ostali sportovi

Preminuo legendarni američki golfer

Preminuo legendarni američki golfer
Preminuo legendarni američki golfer

Legendarni američki golfer Arnold Palmer (87), jedan od originalnih članova Kuće slavnih golfa, preminuo je u nedjelju u bolnici u Pitsburgu od posljedica zatajenja srca, objavili su američki mediji.

Palmera se smatra jednim od najzaslužnijih igrača za promociju golfa u globalno popularan sport, a njegova karizma i pristupačnost donijele su mu mnogobrojne poklonike koji su ga pratili na turnirima, a bili su poznati pod nazivom "Arnie's Army" (Arniejeva vojska).

"Arnold Palmer će zauvijek biti šampion u svakom smislu te riječi. Inspirirao je mnogobrojne generacije i usadio im ljubav prema golfu svojim takmičarskim duhom, iskazujući jednako poštovanje prema suparnicima i navijačima, čime je bio pravi promotor sporta tokom cijelog života", objavio je Američki golf savez u saopštenju kojim je odao počast "najvećem ambasadoru golfa". 

U karijeri je osvojio sedam trofeja iz serije najvažnijih turnira. Četiri je puta bio pobjednik Mastersa (1958, 1960, 1962 i 1964), dvaput je osvojio Britiš Open (1961 i 1962), a jednom US Open (1960).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije