Ostali sportovi

Proglašeni najuspješniji sportisti Bugojna u 2013.

Proglašeni najuspješniji sportisti Bugojna u 2013.
Proglašeni najuspješniji sportisti Bugojna u 2013.

BUGOJNO - Sportski savez opštine Bugojno organizovao je tradicionalnu manifestaciju "Izbor najboljeg sportiste Bugojna za 2013", na kojoj su nagrađeni pojedinci i sastavi iz 15 sportskih klubova i udruženja.

Za najboljeg sportistu Bugojna u prošloj godini proglašen je Haris Seferović, član Karate kluba Master, a za najbolju sportistkinju prva igračica STK Bugojno Edina Haračić.

Sportsko-ribolovno društvo Bugojno ponijelo je epitet najbolje muške seniorske ekipe a STK Bugojno najuspješnije ženske seniorske ekipe.

Najuspješnija muška juniorska ekipa je Klub borilačkih sportova Iskra Bugojno dok je, u ženskoj konkurenciji, najuspješnija bila ekipa Ženskog rukometnog kluba Iskra.

Najbolji junior prošle godine bio je Velid Pidro, član Taekwondo kluba Bugojno, a najuspješnija juniorka Katarina Žulj, prvotimka ŽRK Iskra.

Za najuspješniju kadetsku ekipu proglašene su kadetkinje Kluba borilačkih sportova Iskra, najuspješniji kadet je Eldar Omerinović, član NK Iskra, a najbolja kadetkinja Maida Čehaja, iz Kluba borilačkih sportova Iskra Bugojno.

S ciljem popularizacije sporta ove godine proglašeni su i najbolji sportisti u pionirskoj i predpionirskoj konkurenciji.

Najbolja ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem je Klub sjedeće odbojke Iskra, a najuspješniji sportista u ovoj kategoriji je igrač i predsjednik ovog kluba Aziz Dlakić.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dženan Mahmutbegović, potpredsjednik Sportskog saveza Bugojna, igrač i potpredsjednik Kluba sjedeće odbojke Iskra i potpredsjednik Sportsko-ribolovnog društva Bugojno.

Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Alana Peze, dugogodišnjeg stratega Ženskog rukometnog kluba Iskra, dok je priznanje sportski novinar godine pripalo Mirzi Balihodžiću, osnivaču, reporteru i uredniku portala Bug.ba.

Zahvalnice za doprinos razvoju sporta u Bugojnu uručene su Adinu Mehiću, članu Planinarskog društva Koprivnica, Aikido klubu Nobujuši Tamura i Karate klubu Master.

Posebna priznanja dobili su bivši igrači Iskre Edin Bajramović i Šimo Kolovrat, igrač i rukometni trener Asim Šahman, i Besim Sadagić, predsjednik NK Sport-Prevent.

Zlatne plakete bugojanskog Sportskog saveza pripale su Šahovskom klubu Iskra, koji ove godine obilježava 60. godišnjicu postojanja, i Meliki Mahmutbegović, predsjednici Skupštine Kluba sjedeće odbojke Iskra.

Putem portala Bug.ba za najboljeg sportistu koji se takmiči izvan Bugojna, s osvojenih blizu 3.000 glasova, proglašen je Ermin Zec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije