Ostali sportovi

Pulev izdržao pet rundi

Pulev izdržao pet rundi
Pulev izdržao pet rundi

Bugarin Kubrat Pulev je do meča s Vladimirom Kličkom bio neporažen, a onda je u Hamburgu u subotu uveče nokautiran u petoj rundi.

Sudija Tomi Viks mogao je samo da označi kraj borbe, čime je ukrajinski bokser zadržao četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) u teškoj kategoriji. Kličko, poznat i po nadimku dr Čelični Čekić, lijevim krošeom upisao je 54. nokaut u 63 borbe (tri poraza), a trijumf je posvetio svom narodu, koji, kako je rekao, prolazi kroz težak period. Ukrajinac je i dalje suvereni šampion u teškoj kategoriji, 17. put u nizu odbranio je tron i sada je sve bliži Leriju Holmsu, koji je 20 puta uspješno branio titulu prvaka svijeta. Rekorder je sjajni Džo Luis sa 25 uzastopnih odbrana.

"Navijačima Puleva mogu da poručim da moraju da se ponašaju sportski. Borio se i pripremio dobro", kazao je 38-godišnji Kličko.

Njegov rival našao je opravdanje za poraz, iako je u prvoj rundi dva puta bio u nokdaunu. Bio je na podu i u trećoj rundi.

"Vladimir je odličan protivnik, ali je imao sreće. Želim revanš i znam da ću da pobijedim u sljedećoj borbi. U boksu odlučuje i sreća. Dobar je bokser, ali je u ovom meču bilo i nesportskih poteza i trikova", rekao je Pulev, čiji je sadašnji učinak 20-1 (11 nokauta).

Ova borba je prvobitno bila zakazana za 6. septembar, ali je odložena zbog povrede bicepsa Klička. Ukrajinac nije izgubio još od 10. aprila 2004. godine, odnosno borbe s Lemonom Brusterom. Meč je pratio i Amerikanac Šenon Brigs, koji već mjesecima provocira Klička i izaziva ga na novi duel u ringu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije