Ostali sportovi

Ragbista poslao sudiju u bolnicu, prijeti mu doživotna suspenzija

Ragbista poslao sudiju u bolnicu, prijeti mu doživotna suspenzija
Ragbista poslao sudiju u bolnicu, prijeti mu doživotna suspenzija

Užasna i potresna slika dolazi nam sa juniorskog Kupa Francuske u ragbiju, onakva kakvoj nije mjesto nigdje, pa ni u sportu.

Na polufinalnom duelu Sent Estea i Tuluza, igrač domaćih je nezadovoljan odlukom glavnog arbitra, koji ga je isključio, odlučio da se fizički obračuna sa njim.

I, dok je sudija Bendžamin Kasti mirno stajao, pokazivajući da je lopta za goste – igrač Sent Esteva ga je snažno udario u lice, poslije čega je ovaj pao na zemlju i ostao bez svijesti.

Uslijedio je opšti metež i tuča igrača dva tima, dok je Kasti brzo prebačen u bolnicu sa povredama jagodice i vilice. Ipak, imao je i sreće jer nije došlo do preloma, niti potresa mozga. 

Nasilni igrač domaćina se tek nedavno vratio na teren zbog suspenzije, upravo zbog nasilja na terenu, a sada mu prijeti doživotna suspenzija iz sporta. 

Čelnici i igrači oba kluba, kao i predsjednik Nacionalne ragbi lige najoštrije su osudili ovaj incident, inisistirajući na suspenziji zauvijek.

"On je već bio suspendovan na četiri meča ranije tokom sezone, ja nisam ni želio da igra", rekao je predsjednik Sent Estea Kristijan Kosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije