Ostali sportovi

Rio spreman za novi izazov

Rio spreman za novi izazov
Rio spreman za novi izazov

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paes rekao je da se organizatori Olimpijskih igara 2016. godine neće opuštati poslije uspjeha Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Paes je rekao da je turnir u fudbalu umirio neka strahovanja Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i medija o pripremama za Igre, ali je dodao da će grad nastaviti da radi punom parom da bi igre bile uspješne. Organizatore čeka mnogo posla u izgradnji objekata i infrastrukture, a gradonačelnik je rekao da je sve i dalje u okviru budžeta i u postavljenim rokovima.

"Vrlo smo ponosni na Svjetsko prvenstvo, ali se ne opuštamo samo zato što smo organizovali sjajan Mundijal. To nam je pomoglo da pošaljemo poruku onima koji su i dalje zabrinuti za naše sposobnosti da organizujemo velike događaje, ali smo i savršeno svjesni razlika", kazao je Paes novinarima na stadionu "Marakana".

Gradonačelnik Rija je rekao da će njegov grad imati dodatne izazove za Olimpijske igre u odnosu na Svjetsko prvenstvo, uprkos tome što će se turnir održati u samo jednom gradu, a ne u 12, kao što je to bio slučaj s Mundijalom. On je istakao da je za Svjetsko prvenstvo došlo nešto više od 700 fudbalera iz 32 zemlje, dok će za Igre doputovati skoro 15.000 sportista iz više od 100 zemalja. Broj volontera će biti znatno veći, a to što će svi navijači biti u istom gradu predstavljaće nove probleme za prevoz.

"Znamo da pričamo o nečem sasvim drugačijem. Znam da će biti mnogo pritisaka u sljedeće dvije godine, ali izgledamo malo bolje pošto smo organizovali Svjetsko prvenstvo", naveo je Paes.

Pripreme za Svjetsko prvenstvo su pratili hronični problemi u izgradnji stadiona, zbog čega su se javljale ozbiljne sumnje u vezi s tim da li će zemlja domaćin biti spremna za planetarnu smotru. Iako sav posao nije bio završen, takmičenje je održano po planu, bez većih problema za učesnike i navijače.

"Ubijeđen sam da će Igre biti isto tako čarobne kao Svjetsko prvenstvo", rekao je Lari Probst, predsjednik Medijske komisije MOK-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije