Ostali sportovi

Ruska gimnastičarka ode u penziju s 19 godina

Ruska gimnastičarka ode u penziju s 19 godina
Ruska gimnastičarka ode u penziju s 19 godina

Ruska gimnastičarka Jana Kudrjavceva odlučila je da završi karijeru, iako će u septembru napuniti tek 19 godina.

Kudrjavceva je ovaj radikalni potez povukla zbog teške povrede stopala. Ona je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila srebrnu medalju.

Irina Viner-Usmanova, predsjednica Ruske ritmičko-gimnastičke federacije, kratko je obrazložila zašto je Kudrjavceva odlučila da se povuče.

- Jana se povrijedila prošle godine i još trpi bolove. Ona je prošle godine bila na operaciji, ali više nije mogla da izdrži bolove. Veoma smo tužni što se povlači, jer je izuzetno mlada, a plijenila je ljepotom dok se bavila ovim sportom - istakla je Irina Viner-Usman.

Jana je na svjetskim prvenstvima osvojila 19 zlatnih medalja, dok je na šampionatima Evrope devet puta bila najbolja. Sa 15 godina je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici i postala najmlađa svketska prvakinja u istoriji.

Osim što je bila uspješna na parteru, Jana je plijenila i ljepotom, pa je u nekoliko anketa birana za najljepšu rusku sportistkinju. U vezi je sa fudbalerom Zenita Arturom Jusupovim, koji je devet godina stariji od nje. Njihove zajedničke fotografije Jana stalno objavljuje na Instagramu. Na njima se vidi da dvoje mladih ljudi uživaju kada su zajedno.

Inače, Kudrjavceva potiče iz poznate sportske porodice. Otac Aleksej bio je zlatni olimpijac iz Barselone 1992. godine, dok je majka Viktorija bila balerina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije