Ostali sportovi

Ruski MMA borac sam sebi isjekao stomak u zatvoru u znak protesta

Ruski MMA borac sam sebi isjekao stomak u zatvoru u znak protesta
Foto: Instagram | Ruski MMA borac sam sebi isjekao stomak u zatvoru u znak protesta

Amaterski MMA borac Akim Kuliev isekao je sebi stomak u ruskom zatvoru u Dagestanu u znak protesta nakon što je uhapšen za podmetanje požara.

Borca koji negira krivicu snimila je bezbjednosna kamera prošle nedjelje, da bi snimak u srijedu objavili lokalni mediji. U jezivom video-snimku, vidi se kako je Kuliev sam sebi isjekao stomak i ruku, a zatim hodao od ćoška do ćoška zatvorske ćelije dok je obilno krvario.

Kako piše "RT", ubrzo su intervenisali doktori koji su zaustavili krvarenje i zašili posjekotine. Rođaci i prijatelji Kulieva tvrde da se na očajnički potez odlučio "zbog torture policije", koja ga navodno tjera da prizna zločin za koji tvrdi da nije kriv.

Za njega se založio i poznati ruski UFC borac Kabib Nurmagomedov, inače prijatelj Kulieva, koji je tražio preko društvenih mreža od vlasti da ga zaštite. Otac zatvorenog borca rekao je za lokalne medije da je njegov sin višestruki šampion Dagestana kao i da je osvajao međunarodna takmičenja.

Ipak, Ministarstvo unutrašnjih poslova Dagestana negiralo je navode o mučenju.

Kuliev je jedan od četvoro ljudi koji su početkom novembra uhapšeni zbog sumnje da su izazvali požar na lokalnoj zgradi administracije, koja je izgorjela do temelja. On ipak negira da je učestvovao u tome, i tvrdi da ima alibi, kao i da je slučaj protiv njega isfabrikovan.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja!

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije