Ostali sportovi

Šafer pobjednik kružne trke

Šafer pobjednik kružne trke
Šafer pobjednik kružne trke

BANJALUKA - Nijemac Štefan Šafer (Tim Brandenburg) pobjednik je 50. kružne trke "Gran pri Banjaluka", koja je u petak vožna ulicama grada na Vrbasu u sklopu osme trke "Banjaluka - Beograd".

On je najbrže prešao 30 krugova ispred Italijana Simonea Kampanjara i Slovenca Jana Tratnika.

Pobjednik 25. memorijalnog kruga "Nebojša Petrović", koji je vožen u znak tragično preminulog bicikliste banjolučkog BSK-a, bio je Italijan Matija Fraporti.

Prije glavne trke održane su takmičenja u nižim kategorijama. U trci do 6 godina pobjedila je Marija Todorić, a u konkurenciji takmičara preko 7 godina najbrži su bili Stanko Jandrejić kod dječaka i Mateja Juričić kod djevojčica. Takmičenje je otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

"Hvala svima što smo ovdje. Takmičarima želim dobru trku i dobar rezultat, a sutra sretan put za naš Beograd", kazao je Gavranović.

Biciklisti će se takmičiti i za vikend. U subotu u 12 časova na Trgu Krajine u Banjaluci startuje 187 km duga UCI trka od Banjaluke do Brčkog sa prolaznim ciljevima u Prnjavoru, Derventi i Šamcu, a u nedjelju, takođe, u 12 časova trka od Bijeljine do Beograda, čiji je cilj nakon 140 km kod muzeja "25. maj". Biciklisti će do glavnoG grada Srbije doći bez zaustavljanja na granici, a pored ostalih gradova proći će kroz Šabac i Obrenovac.

Trka je kategorije 1.2 i jedna stepenica ih dijeli do trka prve kategorije, na šta su organizatori ponosni. Vladimir Kuvalja, direktor trke, rekao je da su tehnički veoma blizu trka iz prve kategorije, ali da je na tim trkama nagradni fond mnogo veći. Na UCI trkama Banjaluka - Brčko i Bijeljina - Beograd ukupan nagradni fond iznosi oko osam hiljada evra.

Zbog trke će u subotu biti obustAvljen saobraćaj u Banjaluci od 10.30 do 12.30. Za vrijeme obustave doći će do izmjena na linijama javnog gradskog prevoza, a izmjene se mogu naći na sajtu grada www.banjaluka.rs.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije