Ostali sportovi

Šahista i prvak u tekvondou najbolji u 2013.

Šahista i prvak u tekvondou najbolji u 2013.
Šahista i prvak u tekvondou najbolji u 2013.

ZVORNIK - Šahista Miodrag Savić i član Tekvondo kluba "Srpski soko" Katarina Kusmuk proglašeni su danas za najbolje sportiste opštine Zvornik za 2013.

Osim pehara i plaketa, Savić i Kusmukova su nagrađeni i godišnjom sportskom stipendijom od po 1.200 KM.

Saviću i Kusmukovoj danas je, na 17. Izboru sportiste godine opštine Zvornik, koji je održan u okviru Svetosavske nedjelje, nagrade uručio načelnik opštine Zoran Stevanović.

Savić je član Šahovskog kluba Drina. On je šest puta bio prvak Republike Srpske, najbolji je šahista Republike Srpske i među trojicom najboljih u BiH.

Kusmukova je prvak Republike Srpske u borbama i formama za juniore, a takmiči se i u seniorskoj konkurenciji. Ona je osvojila prvo mjesto u borbama na Međunarodnom turniru u Sloveniji.

Rukometni klub Drina proglašen je za najbolji klub i njemu je pripala nagrada od 500 KM.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da je u prošloj godini bilo dosta značajnih uspjeha u mnogim sportovima, naglasivši da obični ljudi po raznim klubovima daju veliki doprinos sportu u ovoj sredini.

"Oni doprinose da mnogo klubova ne samo opstaje, nego se i takmiče u visokom i zavidnom rangu. Uvijek smo i bićemo na usluzi svima koji propagiraju rad sa djecom i mladim ljudima, koji rade na omasovljenju sporta. Kao i do sada podržaćemi sve koji teže dobrim rezultatima", poručio je Stevanović.

Sportisti koji se nalaze među deset najboljih, osim diplomama, nagrađeni su i sa po 200 KM.

Proglašeno je i 11 najtalentovanijih sportista do 16 godina kojima su uručene diplome i nagrađeni su sa po 100 KM.

Nagrade su pripale i sportskom radniku godine, najboljem treneru, najboljem treneru mlađih kategorija. Osim pehara i plaketa, oni su dobili i novčane nagrade od po 300 KM.

Specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta dodijeljena su Kompaniji "Alumina", privredniku Vladimiru Živkoviću, veslaču Ljubomiru Gavriću, kik bokseru Nikoli Drobnjaku i odbojkašu Milanu Pepiću. Oni su dobili specijalna priznanja i slike.

Na manifestaciji je učestvovalo Prvo zvorničko pjevačko društvo "Izvornik".

Svetosavska nedjelja u Zvorniku traje od 24. januara do 1. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije