Ostali sportovi

Sahranjen Miroslav Petričević

Sahranjen Miroslav Petričević
Sahranjen Miroslav Petričević

Legenda gimnastike bivše Jugoslavije i jedna od ikona banjalučkog sporta Miroslav Petričević sahranjen je u petak u Banjaluci.

Čovjek koji je je cijeli svoj život posvetio sportu i radu s mladima preminuo je u 83. godini, a prije sahrane, u vijećnici Banskog dvora održana je komemoracija, kojoj su prisustvovali mnogi ljudi iz javnog i sportskog života Banjaluke.

"On je utemeljio moderni sportski života ovog grada, regiona, Balkana i ovog dijela Evrope. Naučio nas je da je sport filozofija života. Njegova generacija gimnastičara stavila je našu Banjaluku na sportsku kartu tadašnje Jugoslavije. Mnogo toga nas je naučio i zadužio", kazao je poznati novinar i publicista Tomo Marić.

Miroslav Petričević je radni vijek proveo u salama i na sportskim terenima banjalučke Tehničke škole, gdje je predavao fizičko vaspitanje. Godine 1955. izabran je za najboljeg sportistu Bosanske Krajine i dobotnik je nagrada za životno djelo. Radio je na Radiju RS, gdje je uređivao rubriku "Sportski vremeplov", a bio je veliki zagovornik povratka gimnastike u škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije