Ostali sportovi

Samardžić: Neću stati na ovome

Samardžić: Neću stati na ovome
Samardžić: Neću stati na ovome

Aleksandra Samardžić, reprezentativka BiH u džudou, vratila se s još jednom medaljom s velikih takmičenja. Ovaj put, Samradžićeva je osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Bratislavi.

Sjajna 18-godišnja takmičarka je ostvarila tri pobjede, a u finalu je poražena od Mađarice Sabine Geršak, aktuelne svjetske juniorske prvakinje.

"Ovo je za mene veliki podsticaj i ne namjeravam se zaustaviti na ovome. Ovo je samo jedna stepenica do velikih seniorskih rezultata", kazala je presretna Samardžićeva, koja je dodala da put do medalje nimalo nije bio lak.

"Nakon pobjeda nad predstavnicama Austrije i Poljske, uslijedilo je teško polufinale protiv Njemice Lee Pušel, koju sam uspjela proći na samo jednu kaznu razlike. Nisam bila daleko ni od pobjede u finalu, ali nisam nezadovoljna. Prošle godine sam bila treća na ovom takmičenju, sada sam druga, a sljedeći put nadam se prvom mjestu", istakla je Samardžićeva, koja je s 18 godina najmlađa osvajačica evropske seniorske medalje u BiH. Prije dva mjeseca četvrta juniorka svijeta je osvojila bronzu na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Selektor Branislav Crnogorac je rekao da je Aleksandra Samardžić samo potvrdila klasu, te da je postala najuspješnija juniorka u BiH svih vremena. Sa 18 godiina je osvojila sedam medalja s velikih takmičenja.

"Uspješno smo i ovu godinu priveli kraju, osvojili smo tri evropske i jednu svjetsku medalju. Nadam se da ćemo sljedeće godine uspjeti da dosanjamo naš san i da osvojimo olimpijsku seniorsku medalju. Larisa Cerić na Olimpijskim igrama u Riju igraće značajnu ulogu u kategoriji +78 kg. Ove godine je dokazala da može biti uspješnija i od svjetskih prvakinja", mišljenja je Crnogorac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije