Ostali sportovi

Serena Vilijams i Manuel Nojer najbolji na svijetu

Serena Vilijams i Manuel Nojer najbolji na svijetu
Serena Vilijams i Manuel Nojer najbolji na svijetu

LOZANA - Golman njemačke fudbalske reprezentacije i Bajerna Manuel Nojer i američka teniserka Serena Vilijams proglašeni su najboljim sportistima svijeta u 2014. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), prenosi HRT.

Nojer je u izboru novinara iz 91 zemlje svijeta pobijedio sa 601 bodom. Na drugom mjestu je švajcarski teniser Rodžer Federer sa 537 bodova, a treći je portugalski fudbaler Kristiano Ronaldo s 518 bodova.

U konkurenciji sportistkinja Vilijams je slavila sa 843 boda ispred bjeloruske biatlonke Darje Domračeve (483).

Nojer je u protekloj godini s reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka u Brazilu, te nagradu za najboljeg golmana.  U dresu Bajerna osvojio je dvostruku krunu, njemačko prvenstvo i kup. Serena Vilijams je tokom 2014. osvojila sedam turnira pri čemu US Open te završni Masters.

Za najbolju ekipu izabrani su svjetski fudbalski prvaci Nijemci ispred klupskog prvaka Evrope Real Madrida, te švajcarske Davis Cup reprezentacije.

Novinari su birali i najbolje organizovano takmičenje, a prvo mjesto pripalo je Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu ispred Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i teniskog Grand Slam turnira Vimbledona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije