Ostali sportovi

Šest sportista iz BiH na mediteranskim igrama u Peskari

Šest sportista iz BiH na mediteranskim igrama u Peskari
Šest sportista iz BiH na mediteranskim igrama u Peskari

SARAJEVO - Šest sportista predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Prvim mediteranskim igrama na pijesku, koje će biti održane od 28. augusta do 6. septembra u Peskari.

Žarko Kisić, Drago Teodorović, Dajana Petrović i Monika Valandro nastupiće u odbojci na pijesku, Aleksa Jošić u plivanju s perajama i Marko Ðurić u plivanju na otvorenim vodama i plivanju s perajama.

Uz njih, u Peskaru ce putovati i treneri Marko Ðurić i Ljubiša Ristić te voda misije Said Fazlagić.

Bosanskohercegovacki takmicari optimisti su ouci odlaska u Peskaru i navode da ce uciniti sve kako bi s prvih igara donijeli medalju.

“Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Ne igramo za prestiž ni za poene, tamo idemo da osvojimo medalju”, kazao je odbojkaš Žarko Kisić.

“Ovo je prvo takmičenje ovakvog tipa. Sve je otvoreno kada je u pitanju plasman, a mogu reći da ćemo moja partnerka i ja, ali i momci, da damo sve od sebe”, kazala je odbojkašica Monika Valandro.

Plivač Marko Ðurić nastupiće u dvije discipline, a istakao je da se za ovo takmičenje naporno pripremao više od dva mjeseca.

“Prvi put nastupamo na ovakvom takmicenju, ocekujem dobar plasman, a bilo bi dobro kada bi osvojio neku medalju. Vec dva i po mjeseca sam u punom trenažnom procesu, za to vrijeme preplivao sam više od 500 kilometara”, kazao je Ðurić.

Osim ovih triju disciplina, na Prvim mediteranskim igrama na pijesku takmicari ce se boriti za odlicja u akvatlonu, rukometu na pijesku, nogometu na pijesku, tenisu na pijesku, hrvanju na pijesku, trči kanua na moru, veslanju i skijanju na vodi.

Na igrama ce učestvovati sportisti iz 24 države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije