Ostali sportovi

Skandal u Olimpijskom komitetu Ukrajine

Skandal u  Olimpijskom komitetu Ukrajine
Skandal u Olimpijskom komitetu Ukrajine

KIJEV – Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Ukrajine (OKU) Volodimir Gerašenko podnio je danas ostavku poslije tvrdnji u izvještaju Bi-Bi-Sija da je na crnom tržištu pokušao da proda ulaznice za takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Gerašenko je podnio ostavku na položaj generalnog skretara OKU", naveo je komitet u saopštenju i dodao da će sarađivati sa nezavisnom istražnom komisijom.

Bi-Bi-Si je prošle sedmice objavio da je Gerašenko umiješan u pokušaj ilegalne prodaje oko 100 ulaznica za Olimpijske igre.

Olimpijski komitet je, u pokušaju da ublaži štetu uoči utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva u ukrajinskim gradovima sljedećeg mjeseca, saopštio da je sastavio plan za reagovanje u ovoj situaciji.

U saopštenju se navodi da je već odobreno formiranje nezavisne istražne komisije i da će je činiti tri najveća ukrajinska pravna stručnjaka.

Predsjednik OKU-a Sergej Bubka (na slici) suspendovao je Gerašenka čim je Bi-Bi-Si prošle sedmice objavio izvještaj sa optužbama.

Britanska medijska kuća dobila je informaciju da neko iz ukrajinskog komiteta pokušava da proda ulaznice, pa je Gerašenku poslala jednog svog novinara koji se predstavio kao preprodavac ulaznica.

"Shvatam da ste vi prodavac. Zato ste za mene vi najveći prioritet i osoba koju ćemo kontakrirati ako budemo imali višak ulaznica", rekao je Gerašenko novinaru na tajnom zadatku.

Gerašenko je kasnije izjavio da nije namjeravao da proda ulaznice nikome u Britaniji, nego je koristio diplomatski jezik da bi zadovoljio upornog preprodavca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije