Ostali sportovi

Sportski vikend u Zenici

Sportski vikend u Zenici
Sportski vikend u Zenici

ZENICA - Ovaj vikend će pretvoriti Zenicu u sportski grad, jer će obilovati brojnim sportskim manifestacijama.

Dvodnevni završni turnir "Final four" Regionalne omladinske lige igra se u Gradskoj areni u subotu od 9 do 17 sati i nedjelju od 9 do 15 sati. Na "Final fouru" igraće se pet turnira u različitim kategorijama, a sve utakmice će suditi zeničke sudije.

Subotnje popodne je rezervisano za prvenstvenu fudbalsku utakmicu između Čelika i Zrinjskog. Za ovu utakmicu među ljubiteljima sporta vlada veliko interesovanje, jer su domaći igrači u sjajnoj formi. Gosti su i dalje među ekipama koje imaju šansu za titulu šampiona i očekuje se otvorena utakmica.

Zeničani će nastupiti pojačani s kapitenom Adilovićem, Burekovićem i Hećom, koji su u prošlom kolu pauzirali zbog žutih kartona, te Anelom Dedićem. U timu neće biti mladog reprezentativca Renata Gojkovića, koji je zadobio povredu zbog loših uslova za igru na stadionu u Istočnom Sarajevu.

Finalni susret Regionalne ragbi lige između Čelika i ekipe Nada iz Splita igraće se u nedjelju u 16 sati na stadionu SRC Kamberovića polje. Ovogodišnju seriju odličnih igara ragbijaši Čelika pokušaće da završe pobjedom i da se plasiraju u završnicu Regionalnih liga Evrope.

Odmah nakon ove utakmice, u Gradskoj areni je na programu posljednja utakmica Lige 6 za košarkašice, koja će biti mali praznik za ljubitelje košarke. Pobjeda u ovoj utakmici za domaće igračice znači osvajanje i druge titule ove godine, ali potvrda kvaliteta ove ekipe, koje bi ponovno osvojila "duplu krunu".

Nakon svega, ispred Gradske arene slijedi veliki sportski "after party" na kojem će se pojaviti brojni sportisti i sportski radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije