Ostali sportovi

Srbija domaćin Svjetskog školskog prvenstva u odbojci

Srbija domaćin Svjetskog školskog prvenstva u odbojci
Srbija domaćin Svjetskog školskog prvenstva u odbojci

BEOGRAD - Srbija će 2016. godine biti domaćin Svjetskog školskog prvenstva u odbojci, najveće globalne manifestacije u školskom sportu, na kojoj će se takmičiti 64 ekipe iz 32 zemlje.

Učestvovaće 768 učenika srednjih škola i biće odigrano 448 utakmica u 12 beogradskih sportskih sala - saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Generalni sekretar Međunarodne federacije za školski sport Jan Kaplan, koji je povodom toga posjetio Srbiju da bi se uvjerio u dobar tok priprema za takmičenje, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je Srbija domaćin ovog takmičenja, jer je sportska zemlja i zemlja odbojke. 

"Ovo je ambiciozan projekat, odbojkaško takmičenje je naš najveći događaj. 

Iz svega što smo videli, sigurni smo da će prvenstvo biti organizovano na najvišem nivou", rekao je Kaplan, koji je sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta Srbije razgovarao o organizacionim detaljima predstojećeg šampionata. 

Šef kabineta ministra omladine i sporta Una Pavlović izrazila je uvjerenje da će Savez za školski sport, kao organizator, dobro odgovoriti na izazov koji ima pred sobom, dok će resorno ministarstvo pružiti svu podršku.

"Razvoj školskog sporta je jedan od prioriteta u radu Ministarstva omladine i sporta, jer doprinosi razvoju dobrih navika i zdravih stilova života kod dece, koja danas, nažalost, više vremena provode u kući, nego u rekreaciji", navela je ona. 

Predsjednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković poručio je da je predstojeće takmičenje prilika da se Srbija još jednom dokaže kao dobar domaćin velikih međunarodnih takmičenja, i da je to "i veliki događaj i šansa". 

"Tokom organizacije trudićemo se da obuhvatimo što više mladih, ne samo onih koji treniraju odbojku, već ćemo deci dati šansu da se i kao volonteri, vodiči, i kroz druge funckije u takmičenju, upoznaju o prednostima koje nosi bavljenje sportom", rekao je Tanasković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije