Ostali sportovi

Srbija odlična protiv Australije

Srbija odlična protiv Australije
Foto: FIVB | Srbija odlična protiv Australije

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Australijom u četiri seta (25:20, 21:25, 25:17, 25:19), u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva.

Izabranici Nikole Grbića ostvarili su treću pobjedu zaredom, dok su "Kenguri" pretrpjeli treći neuspjeh.

Srbija se u narednom kolu za dva dana sastaje s Rusijom.

"Orlovi" su odigrali vjerovatno i najbolji meč na SP u Italiji i Bugarskoj. Oscilacija u igri je bilo, ali dosta manje nego protiv Tunisa u prethodnom kolu. 

Imala je Srbija dosta grešaka iz servisa, međutim trudili su se da budu agresivni i otud toliko promašenih udaraca. Srbija se nalazi na drugom mjestu sa skorom 3/1. 

Odbojkaši Srbije su meč započeli malo uspavano i to je lako moglo da se vidi na semaforu (3:6 i 5:7). Međutim, ubrzo su se probudili i preuzeli kontrolu nad setom. Presudan dio prvog perioda igre bio je kraj kada su Srbi uspjeli da se odlijepe i dobiju set sa 25:20. 

"Orlovi" su veoma koncetrisano ušli u drugi set i već na prvom tehničkom tajm-autu imali su dva poena prednosti (8:6). Nije uspjela Srbija da poveća prednost, ali je konstantno vodila. Ipak, Australija je u završnici zaigrala bolje i zasluženo izjednačila, 21:25. 

Izgubljen set nije demoralisao srpski sastav, već su izabranici Nikole Grbića zaigrali mnogo bolje. U trećem i četvrtom setu nije im bilo ravnih i "Kenguri" nisu imali čemu da se nadaju. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Srećko Lisinac - 18, Nemanja Petrić dodao je 14, a jedan manje Aleksandar Atanasijević. 

Srbija i vodeće SAD imaju po 10 bodova na čelu grupe, četiri više od Rusije koja ima meč manje. Srpski odbojkaši u ponedeljak odmaraju, a onda u utorak od 20.30 igraju jako važan meč sa Rusijom zbog prenošenja bodova.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije