Ostali sportovi

Srbija "potopila" Hrvatsku

Srbija "potopila" Hrvatsku
Foto: Ilustracija HVS | Srbija "potopila" Hrvatsku

Srpski vaterpolisti su u Nišu pobijedili Hrvatsku 11:9 (7:7) poslije peteraca, u meču trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Pitanje pobjednika su riješili peterci, gol Dušana Mandića u posljednjoj sekundi regularnog dijela utakmice za izjednačenje i upornost izabranika Dejana Savića.

Srbija je tokom čitavog meča zaostajala, pogađala stative i prečke, održala i visok nivo odbrane i tako na kraju uspjela da dočeka svoju priliku za trijumf.

"Delfini" su odlično ušli u meč, ranim golom Duška Pijetlovića, a onda i fantastičnim uplivavanjem Andrije Prlainovića za peterac u drugom minutu meča.

Filipović se namješta, šutira snažno i trese prečku. Uslijedio je malerozan period naših vaterpolista jer je ta prečka bila tek prva od tri u uvodnoj četvrtini. Hrvati prvi gol postižu u četvrtom minutu kada je precizan bio Anđelo Šetka, a samo minut kasnije već su vodili poslije pogotka Havijera Garsije.

Loren Fatović je to povećao na 3:1, a od tog trenutka sve do 5:2 na minut i po do kraja druge četvrtine, Hrvatska je imala punu kontrolu igre i rezultata.

Pomagalo joj je i što je njen golman Ivan Marcelić bio izvanredan. Međutim, na scenu u finišu prvog dijela igre stupaju Prlainović i Pijetlović koji sa dva gola u posljednjem minutu vraćaju utakmici neizvjesnost.

Srbija do izjendačenja stiže golom Filipovića u trećoj četvrtini, ali seriju 3:0 prekida Fatović golom iz kontre u četvrtom minutu nastavka za 6:5.

"Delfini" su loše realizovali prednost igrača više, pa su samo do tog djela igre imali sedam šansi i iskoristili tek dvije ili tri. Sreća nije pratila naše vaterpoliste ni u posljednjoj četvrtini kada je Mandić pogađao okvir gola, a Hrvati čuvali prednost stečenu golom Fatovića.

Sreća u nesreći je bila što se Srbija dobro branila, pa Hrvatska nije uspijevala da se odlijepi. Jedan od prelomnih trenutaka meča bila je sjajna odbrana Mitrovića.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije