Ostali sportovi

Srbija protiv SAD kreće SP; Kovačević: Možemo i do zlata

Srbija protiv SAD kreće SP; Kovačević: Možemo i do zlata
Foto: Ilustracija | Srbija protiv SAD kreće SP; Kovačević: Možemo i do zlata

Odbojkaška reprezentacija Srbije mečom protiv SAD u Bariju sutra započinje nastup na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Izabranici Nikole Grbića imaju težak zadatak već na startu C grupe, u kojoj su još Kamerun, Tunis, Rusija i Australija, protiv trećeplasirane selekcije ove godine u Ligi nacija.

Srpski odbojkaši Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Nikola Jovović složni su u ocijeni da su očekivanja velika i najavljuju napad na jednu od medalja.

"Očekivanja su velika, kvalitetna smo reprezentacija koja se već dokazala. Bili smo treći u Evropi, jedni smo od favorita na SP. Konkurencija je prejaka, ima dosta kandidata za osvajanje trofeja, a i mi smo među njima. Potrudićemo se što više doguramo, nadam se do medalje, voleo bih zlatne", poručio je Kovačević.

Njegov saigrač Nikola Jovović nada se nastavku uspjeha srpskih odbojkaša.

"Svetsko prvenstvo je dosta jače od Svetske lige, za sve nas i naciju dosta bitnije. Pritisak je veliki, ali smo svesni gde smo i šta treba da uradimo. Očekuje se dosta od nas, imali smo dobre rezultate i uradićemo sve da ostvarimo uspeh", rekao je Jovović i napomenuo čak 10 selekcija konkuriše za najviši plasman.

Marko Podraščanin ističe da kompletan tim jedva čeka početak turnira.

"Maksimalno smo motivisani za takmičenje u zemlji odbojke. Mnogo nas igra u Italiji, možemo da kažemo i da ćemo igrati na domaćem terenu. Nadam se da će nam grad Bari, gde smo Atanasijević i ja uzeli Kup, doneti sreću", zaključio je on.

Utakmica između Srbije i SAD igra se sutra od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije