Ostali sportovi

Srbija sprema osvetu Rusiji

Srbija sprema osvetu Rusiji
Srbija sprema osvetu Rusiji

Odbojkašice Srbije pripremaju još jednu osvetu pošto će se u subotu (18.30) u polufinalu Evropskog prvenstva sastati sa Rusijom.

"Ispada da se non-stop nekom svetimo. Rekli smo da se Belgijankama svetimo za prethodno EP i utakmicu za bronzu, ali možda i ova utakmica treba da bude osveta jer smo 2013. lako ispale od Ruskinja u polufinalu. Dobile smo ih na Svetskom kupu. To je bilo davno, ali mislim da imamo kvalitetnu ekipu, da smo u dobroj formi i nadam se najboljem", rekla je Maja Ognjenović, kapiten reprezentacije Srbije, za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Ona je rekla da u timu nema problema sa povredama i dodala: "U šali kažemo da nemamo prava na takvu vrstu opravdanja. Nokaut je faza, znamo šta dobijamo pobedom. Ulog je prevelik, protivnik na našem nivou, tako da se nadam da će biti dobra odbojka."

Duel će biti igran u Roterdamu, a Srpkinje su u četvrtak u Antverpenu u četvrtfinalnom meču savladale Belgiju sa 3:1 (19:25, 29:27, 25:11, 25:18).

"Utakmica je bila veoma teška. Znali smo da će Belgijanke igrati u raspoloženju 'sve ili ništa'. To jeste bilo očekivano jer mislim da je i za njih bilo iznenađenje drugi deo takmičenja, s obzirom na to da ne igraju kao što su igrale pre dve godine. Mi smo krenule tvrdo, jako smo se opteretile ulogom i to je doprinelo da izgubimo prvi set, ali sam srećna i ponosna što smo uspele da se vratimo od drugog seta... Jako sam srećna", rekla je Ognjenovićeva.

Selektor Zoran Terzić nije zadovoljan igrom.

"Obistinilo se ono čega smo se plašili - da ćemo stegnuti ući u meč. Razlog se zna, naše odbojkašice su bile ubeđene da su po kvalitetu ispred Belgije, i onda svaka situacija kad ne vodimo sa najmanje pet-šest razlike pravi veliki problem. To onda nije ta ekipa, ta igra. Imali smo problem u prvom setu, tada je Belgija imala realizaciju od, moram da kažem, bednih 23 odsto, šest poena su uzeli iz napada, sve je išlo na naše greške", rekao je Terzić i dodao:

"Uvek ostaje trag kad tako igramo, ali naša ekipa se ne plaši nikog i uvek igra najbolje protiv ekipa koje su ispred nas na rang-listi. Čeka nas Rusija, ekipa koju smo pobedili na Svetskom kupu sa 3:2 posle preokreta, i koja je bila glavni favorit za osvajanje EP, ali sam ubeđen da ćemo odigrati bolje nego protiv Belgije. Da li će to biti dovoljno za pobedu, nikad se ne zna".

Rusija je pobijedila Italiju sa 3:1 (30:28, 20:25, 25:23, 25:20). U drugom polufinalu od 15.30 sastaće se Turska i Holandija. Turska je u četvrtfinalu savladala Njemačku sa 3:2 (25:20, 21:25, 20:25, 25:23, 15:12), a Holandija Poljsku sa 3:1 (25:16, 23:25, 25:16, 25:15).

Utakmica za bronzanu medalju na programu je u nedjelju od 14 sati, a za titulu od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije