Ostali sportovi

Srpski sportista pobijedio rak

Srpski sportista pobijedio rak
Srpski sportista pobijedio rak

Mladi džudista iz Niša Igor Nurkić (18), zahvaljujući humanim građanima Srbije, ministarstvu zdravlja koje ga je poslalo na liječenje u inostrantsvo i brojnim sportskim udruženjima, uspio je da pobijedi rak i da se vrati u zemlju nakon uspješno urađene transplatacije u Nemačkoj.

Njegova porodica napisala je pismo zahvalnice, koje prenosimo u cjelini:

Poštovani sportski prijatelji,

Poslije skoro šest mjeseci boravka u Njemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDŽK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.

Neizmjernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su donijeli odluku i odobrili sredstva za liječenje našeg džudiste Igora Nurkića.

Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsjedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljan sredstava za odlazak na liječenje u Njemačku.

Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo liječenje na visoko specijalizovanoj klinici “Maltezer” u Flensburgu.

 

Prva faza liječenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol liječenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak liječenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao.

Nastavak liječenja pod rukovodstvom tima prof.dr Basare je realizovan vrlo uspješno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza liječenja na klinici Malteser u potpunosti uspjela.

Nastavak liječenja Igora Nurkića podrazumjeva da se sa određenim lijekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom i rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare.

Dio kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu, dok će se na svakih tri mjeseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dvije godine.

Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom svijeta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije.

Porodica Nurkić

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije