Ostali sportovi

"Štreberi" slavili nakon 94 poraza

"Štreberi" slavili nakon 94 poraza
"Štreberi" slavili nakon 94 poraza

Bejzbol tim Univerziteta Tokio prekinuo je jednu od najdužih serija poraza u istoriji svjetskog sporta.

"Todai" je proteklog vikenda pobijedio rivale sa Univerziteta Hosai sa 6:4 poslije dodatnog ininga i prekinuo seriju od 94 uzastopna neuspjeha, započetu oktobra 2010. godine.

"Uzbuđen sam, konačno smo izašli iz tunela", rekao je trener Kazuši Hamada za nacionalnu televiziju NHK, koja je došla da isprati ovaj rijetki uspjeh, a pobjedu je bučno proslavilo i oko 8.000 prisutnih gledalaca.

Bejzbol ekipa igra još od 1925. u Tokio big 6 ligi, sa još pet univerziteta iz japanske prijestonice. "Štreberi" iz Todaija, kako univerzitet zovu polaznici, oborili su prošlog maja aktuelni japanski rekord od 71 vezanog poraza, koji su sami postavili u periodu od 1987. do 1990. Niz neuspjeha tokijskog bejzbol tima treći je u istoriji, odmah iza košarkaškog tima kalifornijskog Instituta za tehnologiju, koji punih 11 godina nije dobio meč (207 poraza). Košarkaše iz Kalifornije nadmašila je u istoriji samo njihova bejzbol ekipa, koja je 2013. prvi put slavila nakon 10 godina i 227 utakmica.

Univerzitet Tokio spada u najprestižnije obrazovne institucije na svijetu, konstantno je najbolje ocijenjeni univerzitet u Aziji (trenutno 23. na svijetu), a na njemu su diplomirali trenutni guverner Nacionalne banke Japana i guverner Tokija, 18 bivših premijera, sedam dobitnika Nobelove nagrade... Međutim, u sportu je sasvim druga priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije