Ostali sportovi

Svi aktivni na sakupljanju pomoći

Svi aktivni na sakupljanju pomoći
Svi aktivni na sakupljanju pomoći

U Srbiji su se mnogi sportisti, klubovi i navijači aktivno uključili u akciju pomoći stanovništvu pogođenom poplavama.

Navijači Partizana i Crvene zvezde, inače ljutih rivala, su u petak otišli u Šabac da pomognu u izgradnji nasipa, a širom zemlje su organizovane akcije u prikupljanju hrane, odjeće, lijekova...

Bivši fudbaler Dejan Stanković formirao je fondaciju i pomoć će prikupljati u inostranstvu, a podršku daju i mnogi drugi sportisti. Apel za pomoć uputili su i fudbalski klubovi Crvena zvezda, Partizan i Rad, dok je Košarkaški klub Crvena zvezda otvorio vrata hale u Železniku kako bi se zbrinuli ugroženi ljudi.

Pakete s hranom i odjećom u kolektivne centre donijeli su teniseri Janko Tipsarević, Viktor Troicki i teniserke Jovana Jakšić, Ivana Jorović.

"Sa Viktorom i bratom odnio sam pomoć ljudima na Banjici. Napunili smo četiri automobila najpotrebnijih stvari i uručili im, ali to je samo mala pomoć koju smo im uručili, jer tek kada se voda povuče biće neophodno da se pomogne, jer je jasno da je šteta od poplava ogromna. Tek nam predstoji pravi rad kada se voda povuče sa poplavljenih područja. Mogu samo da zamislim kolika je šteta u infrastrukturi, namirnicima...", izjavio je Tipsarević.

Uprava i igrači Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice poslali su više od 12.000 flaša vode kao pomoć ugroženom stanovništu u Šapcu, saopštio je superligaš.

Uz pomoć svojih sponzora, koji su obezbijedili transport, fudbaleri su se odrekli vode koju koriste za utakmice i treninge i u dogovoru s Upravom proslijedili su pomoć ugroženim žiteljima Srbije na području šabačke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije