Ostali sportovi

Svjetsko prvenstvo za odbojkaše: Srbija i Poljska otvaraju

Svjetsko prvenstvo za odbojkaše: Srbija i Poljska otvaraju
Svjetsko prvenstvo za odbojkaše: Srbija i Poljska otvaraju

Odbojkaši Srbije igraće na Svjetskom prvenstvu u A grupi sa odbojkašima domaćina Poljske, Argentine, Australije, Venecuele i predstavnikom Afrike, određeno je žrijebom u ponedjeljak naveče u Varšavi.

Šampionat će biti otvoren utakmicom između Poljske i Srbije 30. avgusta na Nacionalnom fudbalskom stadionu kapaciteta 58.000 gledalaca, a ostali mečevi A grupe biće igrani u Vroclavu.

"Svjetsko prvenstvo je veliki događaj i inspiracija za sve. Više-manje smo očekivali ovakvu grupu, jer smo znali da će biti žrebano na osnovu rang-liste. U svakom slučaju, nema lakih rivala i moramo da budemo svjesni da nas čeka težak posao. Naša prva želja je drugi krug. Najznačajnije je da ćemo igrati na otvaranju SP na stadionu što je događaj koji će svima nama ostati u sjećanju i nadam se da ćemo iz utakmice izvući rezultatsku korist", rekao je Igor Kolaković, selektor Srbije.

U B grupi (Katovice) su osim branioca titule Brazila predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Njemačka, predstavnik Afrike, Južna Koreja i  Finska, Grupu C (Gdanjsk) čine Rusija, Bugarska, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, predstavnik Afrike, Kina, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, a Grupu D (Krakov): Italija, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Iran, Francuska, predstavnik Sjeverne i Centralne Amerike, Belgija. Plasman u drugu fazu izboriće četiri najbolje ekipe iz svake grupe. U drugoj fazi šampionata mečevi E grupe biće igrani u Bidgošću, F grupe u Vroclavu, a u trećoj fazi G grupe u Krakovu i Lođu. Domaćin polufinala i finala su Katovice. Takmičenje će biti završeno 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije