Ostali sportovi

Talić o dvorani na lokaciji Gimnazije: Veći dio paprologije završen

Talić o dvorani na lokaciji Gimnazije: Veći dio paprologije završen
Foto: N.N. | Talić o dvorani na lokaciji Gimnazije: Veći dio paprologije završen

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka je obojkašicama, trenerima i rukovodstvu Inove čestitao na uspjesima, te govorio o izgradnji dvorane u gradu na Vrbasu.

"Mladi ljudi bi trebalo da imaju dobre uslove i bolje šanse za pedagoško-sportski rad, a Grad Banjaluka pokušava da im to omogući kroz podršku putem projekata 'Sport dostupan djeci', izgradnjom novih objekata, ali i kroz druge vidove podrške, rekao je Talić nakon današnjeg prijema za Odbojkaški klub Inova iz Banjaluke.

On je istakao da Inova postiže odlične rezultate ne samo u sportskom dijelu već i u pedagoškom i dodao:

"Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati sa njima o njihovim budućim projektima. Dotakli smo se i vrlo važne teme - izgradnje nove dvorane. Riječ je o projektu koji bi trebalo da bude realizovan kroz javno-privatno partnerstvo na lokaciji Gimnazije. Plan je da Grad Banjaluka, sa sportskim kolektivom i firmom Inova, uđe u javno-privatno partnerstvo. Grad je završio veći dio papirologije, a već sada imamo naznake da će takav projekat biti itekako opravdan."

Dodao je da će Grad maksimalno nastojati da pruži podršku OK Inova u radu naglašavajući da je klub postao i dio projekta "Sport dostupan djeci".

Dario Savović, glavni trener Inove kazao je da je presrećan jer su igračice konačno doživjele da ne plaćaju članarinu zahvaljujući podršci Grada.

"Mislim da su ovakvi potezi Grada za pohvalu i da su od velike pomoći mladim sportsistima. Mi se bavimo vaspitno-obrazovnim radom u sportu i taj pristup je donio dobre rezultate. Naše mlade selekcije su  vicešampioni u svim kategorijama, seniori su vicešampioni u Prvenstvu RS, a nadamo se još boljim rezultatima. Dvorana nam je najveći problem, razgovarali smo i oko toga sa predsjednikom Zoranom Talićem i dobili podršku i nadamo se da će projekat biti realizovan", rekao je Savović.

OK Inova osnovan je 2004, a u sastavu kluba funkcionišu sve takmičarske selekcije, kao i škola odbojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije