Ostali sportovi

Teslić domaćin Evropi i svijetu

Teslić domaćin Evropi i svijetu
Teslić domaćin Evropi i svijetu

TESLIĆ - Opština Teslić juče je bila domaćin 9. Međunarodne biciklističke trke „Beograd - Brčko - Teslić - Banjaluka" evropskog, svjetskog i olimpijskog značaja.

Manifestacija u režiji Kabineta načelnika opštine Teslić, Saveza za sport i rekreaciju i Turističke organizacije Teslić, koja je dovela Evropu i svijet u Teslić, sprovedena je besprekorno uz prisustvo mnogobrojnih građana.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, istakao je da je Međunarodna biciklistička trka, koja je uvrštena u kalendar sportskih manifestacija, od velikog značaja za Teslić, jer osim što promoviše sport, promoviše i turističke potencijale Teslića.

„Teslić je danas domaćin druge završne etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka. Sa velikim zadovoljstvom smo se uključili u ovu organizaciju ponuđeni od Biciklističkog saveza i uz pomoć Turističke organizacije Teslič i Turističkog društva Banja Vrućica i nadam se da je ovo početak jedne tradicije. Već smo u fazi dogovora da se u Tesliću počnu osnivati biciklistički kampovi , a što je namijenjeno promociji biciklizma, sporta i zdravog života. Nadam se da smo bili dobri domaćini", rekao je Miličević.

Ova trka, čiji su organizatori biciklistički klubovi „BSK" iz Banjaluke i „Partizan" iz Beograda, uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije i boduje se za Svjetsku rang listu, a osvojeni bodovi knjiže se za kvalifikacionu olimpijsku normu.

Ove godine trku vozi rekordan broj takmičara, njih 234 koji nastupaju sa 39 ekipa iz 30 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije