Ostali sportovi

Tri takmičarke Neretve idu na SP

Tri takmičarke Neretve idu na SP
Foto: Ilustracija | Tri takmičarke Neretve idu na SP

Tri karatistkinje Neretve Stela Brkić, Katarina Sušac i Ajla Mahmutović uvrštene su na spisak reprezentativaca BiH koji će učestvovati na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama od 25. do 29. oktobra.

"Nakon konsultacija sa Upravnim odborom Karate saveza BiH i klubovima obezbijedili tri mjesta za takmičarke iz SKK Neretva Mostar, a z preostala tri takmičara Neretve čekamo odluku UO koja će biti donesena u srijedu na vanrednoj sjednici", rekao je Ramiz Potur, izvršni sekretar KS BiH.

Prije nekoliko dana Neretva je zbog nedostatka novca odjavila učešće svojih takmičara (po osobi potrebno 3.600 KM), ali su nakon Ajlinog obraćanja javnosti mnogi ponudili pomoć i Karate savez BiH je odlučio da, iako je rok za prijavu prošao, revidira spisak.

Na posljednjem spisku su:

kadeti: Pavle Dujaković, Semir Midžić, Ismar Huseinbegović, Maksim Avramović, Munib Dedović, Ena Hamzić, Alma Subašić, Iman Begić,

juniori: Dženan  Maglić, Adnan Hurem, Hamza Turulja, Hamza Čajić, Lejla Ahmetović, Stela Brkić, Dina Mahmud, Ilma Rahmanović,

U-21: Dejan Vitor, Emin Mušanović, Jusuf Suljić, Ajdin Vatrić, Kenan Daut, Katarina Sušec, Ajla Mahmutović, Selma Smlatić, Sara  Roljić, Mirnesa Bektaš.

Iz Saveza je saopšteno sa je Strahinja Branković skinut sa spiska jer je mlađi od kategorije u kojoj je nastupao. On je juniorski prvak BiH.

Podsjećamo, prije nekoliko dana prvakinja BiH Ajla Mahmutović izjavila je da neće putovati na Svjetsko prvenstvo zbog nedostatka finansijskih sredstava. Opširnije o tome OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije